Entertainment

Foto: Laurence Barnes

Waarom vrouwen niet mee moeten doen aan Make Up Your Mind

In programma Make Up Your Mind worden bekende Nederlandse mannen getransformeerd tot 'drag queens'. Toch waren er in de eerste en tweede aflevering vrouwen te spotten, en wel: Mediapersoonlijkheid Boerin Bertie en operazangeres Francis van Broekhuizen. Hoewel ze er denderend uitzagen als hun nieuwe alter ego's Gale Galore en Brooke Fields, moeten er in deze show geen dames worden opgenomen.

Het is niet verrassend als vrouwen meedoen aan een programma dat gestoeld is op het laten zien van een kwetsbare kant van jezelf. Immers: Het dragen van vrouwenkleding door mannen wordt door veel mensen niet geaccepteerd. Vrouwen zijn zachte wezens, over het algemeen zachtaardig van karakter. Als zij dus meedoen aan Make Up Your Mind, is het voor hun geen 'horde'. Zij hebben helemaal geen moeite met het 'showen' van gevoeligheid.


Make-up bij vrouwen is 'normaal'

Verder is het om een meer realistische reden ook niet interessant om vrouwen als drag queens te zien. Drag queens dragen overdadig veel make-up. Maar make-up voor vrouwen is, hoewel steeds meer mannen make-up en nagellak zijn gaan dragen, 'normaal', standaard. Om dan dus een vrouw in make-up, ook al is het buitenproportioneel, te zien, is niet opzienbarend. Dus we zien Bertie en Francis gewoon enkel met meer make-up op.

Bij het programma speelt ook ietwat het bijdragen aan de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap mee. Vrouwen, omdat ze dus van het 'emotieve' zijn, hebben daar van nature, 'feeling' of eerder feeling mee. Iets als bijvoorbeeld: Zich als een drag queen (letterlijk) laten afschilderen, doen zij dus toch wel.

Voor mannen geldt dat niet. Bij mannen is het juist een openbaring voor veel mensen als zij zoiets doen. Men vindt het leuk. 'Wat te gek dat die man zoiets doet.' Bejubeld werd daarom ook wijlen Peter R. de Vries. In de tweede aflevering was dat wederom het geval bij bijvoorbeeld Amsterdamse rapper Donnie. Compleet met 'stoere stem'. De: 'Wat leuk dat die bekende man zoiets doet'-respons, is een extra leuk element aan het programma. Iemand van wie het publiek het totaal niet had verwacht.

Make Up Your Mind startte met een serie, omdat de reacties zo ontzaglijk waren op een eenmalige editie vorig jaar. Het zou mooi zijn als er meerdere seizoenen van kwamen. Ook in de zeer mannelijke voetbalwereld zijn kwesties, aangaande: 'gay'-zijn, gesloten. Voetballers die het zijn, durven niet uit de kast te komen. Daarom was het mede 'mooi' dat oud-voetballer Andy van der Meijde zich uitsprak. En hij liet het niet bij woorden. Als platinablonde meid, Sylvie Mercy, gaf hij 'acte de presence' in de derde aflevering van de show. Misschien dat Make Up Your Mind dan met het tonen van mannen als 'female impersonators', verandering kan brengen in de situatie van voetbalspelers..   

.

Foto; Miho

BN'ers die misschien gevlucht zijn door 'ontmaskering'

Bekende Nederlanders die negatief in het nieuws zijn verschenen. Daar zijn er aardig wat van de laatste tijd. Hoewel nog gerechtelijk moet blijken of ze daadwerkelijk schuld hebben, heeft een deel van de samenleving hen toch al veroordeeld. Om wellicht niet met het publiek in het openbaar te hoeven 'dealen', zijn sommige 'celebrities' misschien gevlucht. De volgende tv-persoonlijkheden namen (tijdelijk) de wijk naar het buitenland.

Zanger Marco Borsato wordt ervan beticht grensoverschrijdend gedrag te hebben getoond bij minderjarige meisjes. Hij was al gauw niet meer te zien in het Alkmaarse, waar hij geregeld werd gespot door mede-stadsbewoners. Onbekend is waar hij zich toen bevond. Het kon zijn dat hij zich gewoon in zijn huis had verschanst. Ineens dook hij weer op in de openbaarheid in zijn thuisstad. Nu lijkt hij definitief te hebben geopteerd voor het buitenland, en wel zijn land van herkomst; Italie. Op het eiland Pantelleria gaat hij, naar verluidt, een villa bewonen.


Uit het zicht

Gewezen bandleider bij programma The Voice en ex-partner van Linda de Mol, Jeroen Rietbergen, is door negentien vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Dit werd aan de orde gesteld door presentator Tim Hofman in een aflevering van 'online'-serie 'Boos'. Spoorslags vertrok Rietbergen naar Amerika, om zich daar in een kliniek voor seksverslaafden in Nashville te laten behandelen. Maar het was uiteraard ook 'convenient' dat het in het buitenland was, zodat hij uit het zicht van de blikken van de 'mensen thuis' kon blijven.

Ook Jorik Scholten, a.k.a. Lil' Kleine, vond dat hij aan zichzelf moest gaan werken in het buitenland. Dat was nadat hij zijn ex-vriendin Jamie Vaes andermaal had mishandeld. Hij belandde hiervoor achter de tralies. Toen hij weer op vrije voeten was, reisde hij af naar Thailand. Het is onduidelijk voor wat hij zich daar liet behandelen. Wellicht kon dat ook gewoon in Nederland gedaan worden. Als dat zo is, prefereerde hij, misschien om de kritiek van het volk te ontlopen om overduidelijke redenen, hulp 'in den vreemde' te gaan zoeken.


'Mea culpa' helpt niet

Glennis Grace was onlangs op het zonnige Curacao. Misschien dat dat een toevluchtsoord voor de zangeres, die in Amerika enkele jaren geleden hoge ogen had gegooid met een eerbetoon aan icoon Whitney Houston, was. Het gewelddadige incident in een Amsterdamse supermarkt had terecht een hevige nasleep, die voorlopig eindigde in een zelf-gemaakt fimpje van Grace, waarin ze haar excuses aan onder meer het winkel-personeel maakt. Het mocht echter niet baten, daar mensen niet veel geloofden van de spijtbetuiging.

Bij oud-jurylid bij The Voice, Ali B, zag het er even naar uit dat hij Nederland voorgoed had verlaten. Dat was naar aanleiding van minstens een aantijging tegen hem van verkrachting. Ali Bouali, zoals de tv-persoonlijkheid echt heet, bleek ten tijde van de 'openbaring' in Dubai te zitten. In zakenblad Quote valt te lezen dat hij daar overwinterde. Naderhand kwamen er echter verhalen dat hij zich voorgoed in zijn oorspronkelijke land, Marokko, zou gaan vestigen. Volgens iemand uit zijn 'inner circle' zou hij daar een stuk land hebben gekocht, en er een majestueus huis op laten bouwen. Nu is 'uitgekomen' dat hij in Nederland wilt blijven. Of dat ook zal kunnen, zal de toekomst uitwijzen.  

What's new


Actrice Jennifer Aniston is er weer helemaal klaar voor: Daten. Nadat ze in 2017 scheidde van acteur Justin Theroux, met wie ze ruim twee jaar getrouwd was, was ze niet meer op de 'liefdesmarkt' te bekennen. Ze had de 'break' even nodig, zegt ze op Amerikaans multi-platform E!. 'Al sinds mijn twintigste zat ik constant in een relatie. Dat wilde ik even helemaal niet meer.' Nu ze weer op zoek gaat, zal het in ieder geval niet 'online' zijn. 'Gewoon op de ouderwetse manier.' IRL (in real life) hoopt ze een man te vinden die 'zelfvertrouwen heeft, geen arrogantie. Hij moet humor bezitten en aardig tegen mensen zijn'. Sporten is ook heel belangrijk voor haar. 'Hij moet aan fitness doen. Ik persoonlijk wil niet in een rolstoel zitten als ik tachtig ben.'


WWE-ster Ronda Rousey heeft een dochtertje gekregen. Het is haar eerste kind met echtgenoot Travis Browne. Het kind heet La'akea Makalapuaokalanipo. Eerder werd het geslacht van de baby kenbaar gemaakt op een feestje met als thema: Pokemon. De 34-jarige had al twee jaar niet meer in de ring gestaan, omdat zij met Browne voor een gezinnetje wilde gaan. Rousey, die kampioene van WWE Raw Women was, zegt niet te weten of ze in de toekomst terugkeert naar het show-worstelen.


Op het jaarlijkse in New York gehouden Met Gala, dat het mode-equivalent van de Oscars is, verwacht je japons, juwelen en 'edgy' make-up. Er was dan ook verbazing alom, toen rapper ASAP Rocky verscheen in een slaapzak-achtig 'item'. Het ding om zich heen geslagen, maakte hij zijn opwachting op het glamoureuze event. Het werd allemaal nog curieuzer toen een 'socials'-gebruikster, genaamd Sarah, in de outfit, vermaakt door Californische ontwerper Eli Russell Linnetz, de gemaakte 'quilt' van haar overgrootmoeder herkende. En ze had ook nog bewijs: Op haar Instagram-pagina is de sprei, met hetzelfde motief, op een oud bed van de familie van de vrouw, te zien. De bedden-sprei was destijds gebracht naar een tweedehands-winkel in de zonnestaat. Linnetz gaf inderdaad toe dat dat de vindplaats  van de doorstikte deken was. De nazaat van de maakster, zei een leuk contact met Linnetz, die behalve ontwerper ook schrijver, muzikant en fotograaf is, hierover te hebben gehad,  


Rapster Cardi B had niet altijd het zelfvertrouwen dat ze nu uitstraalt. En de 28-jarige zegt dat dat door de plastische chirurgie komt. 'Ik groeide op in The Bronx en daar moet je vrouwelijke vormen hebben', herinnert de entertainster zich. Volgens eigen zeggen had ze geen borsten en billen en werd ze daarom uitgelachen. Dat veranderde, meldt ze, toen ze later in stripclubs ging werken. 'Ik verdiende zo het geld om tot het tot mijn gewenste uiterlijk te komen.' Ook zegt ze dat het leven als 'exotic dancer' maakte dat ze meer van zichzelf ging houden. 'Ik verdiende op gegeven moment zo'n tienduizend dollar per week en rappers die in de club kwamen, riepen mij speciaal naar zich toe.'


Show-worstelaar Big Show heeft afscheid genomen van de WWE (World Wrestling Entertainment). De populaire grote reus, die werkelijk Paul Wight heet, zal verder vechten bij All Elite Wrestling (AEW), een nieuwe liga van professionele worstelaars en er ook commentaar geven bij een show. Wight was 22 jaar 'in dienst' bij de media-organisatie die specialiseert in worstelen. Hij heeft er elke denkbare 'belt' en ieder kamioenschap gewonnen. Iets heeft hij al om extra naar uit te kijken bij zijn nieuwe werkgever. Al lang wilt hij het tegen ex-basketballer Shaquille O'Neal opnemen. 'Het perfecte scenario zou zijn: Ik tegen Shaquille O'Neal. Omdat het daar nooit van gekomen is. Dat steentje wil ik uit mijn schoen halen. Erachterkomen wie de sterkste grote man van ons twee is.' Dat staat dan nu te gebeuren.


Rapper en presentator Xzibit gaat scheiden. Zijn vrouw Krista Joiner heeft de scheiding 22 februari jl.  aangevraagd in een rechtbank in Los Angeles. Het stel is zes en een half jaar getrouwd geweest. Voor Xzibit, tevens bekend van de populaire nineties-show Pimp my ride, werd de dag van zijn huwelijksvoltrekking destijds met Joiner ook om een andere reden memorabel. Hij werd na de receptie gearresteerd door de politie, omdat hij dronken met zijn nieuwe eega was gaan rijden. Het stel had twee kinderen. Tienjarige zoon Gatlyn en Xavier die elf dagen na zijn geboorte stierf (moge de Goden zegenen).   Zanger Robbie Williams staat bekend als een grapjas. Zijn nieuwe single die over de feestdagen gaat, en die met Kerst uitkomt, kondigde hij niet aan bij talkshowhost Graham Norton, niet in een gerenommeerd popblad of op een rode loper, maar... in het 'sufferdje'. Bij een lokale krant in Groot-Brittannie, genaamd The Sentinel had hij een advertentie erover laten plaatsen. Het was in een paginagrote annonce, dat dan weer wel. De redactie van de krant die deze premiere had van het uitkomen van 'Can't stop Christmas', zetelt in de geboortestad van de zanger, Stoke-on-Trent.


De relatie van Brad Pitt is na drie maanden weer over. De acteur ging met model Nicole Poturalski. Het was de eerste affaire die hij had na het huwelijk met Angelina Jolie. De 27-jarige Poturalski had overigens nog gewoon haar echtgenoot al die tijd. Zij en haar man, een Duitse restaurateur, hebben een open relatie. Het stel heeft ook een  zoontje.


Kathy Hilton, de moeder van Paris Hilton, zal haar opwachting maken in serie The real housewives of Beverly Hills. Deze week werd de deal afgerond. Ze heeft er eerst een tijdje over moeten nadenken. De 'socialite' was al wel eens te zien in het razendpopulaire programma, maar zal nu als 'friend of the show' worden aangemerkt. Het elfde seizoen wordt nu gefilmd.


Catfish-presentator Nev Schulman ontving de hoogste te behalen scores in dans-programma Dancing with the stars afgelopen maandag. Hij kreeg dat samen met ballroomdanseres en dans-partner Jenna Johnson voor elkaar. Het paar zit al zeven weken in de race van het negenentwintigste seizoen van het wervelende programma. Deze aflevering stond in het teken van Halloween en het stel danste de beroemde Paso Doble.


Acteur Sylvester Stallone krijgt misschien zijn eigen reality-serie. Van de partij zou dan ook zijn gezin zijn. De onderhandelingen zijn gaande met entertainment-zender E!, die Keeping up with the Kardashians produceert. De meeste aandacht moet naar zijn jongste drie kinderen gaan. Sophia (24), Sistine (22) en Scarlet (18). Stallone heeft nog een kind van eenenveertig jaar uit een eerder huwelijk.


Jury-lid van America's got talent Simon Cowell heeft wederom een nieuw gebit. Hij vond zijn oude 'facings' te groot. Dit keer had hij bij een cosmetische tandarts in Beverly Hills 'geshopt'. De 'bijters' hadden ook een Beverly Hill-prijskaartje. Cowell was 4.000 dollar per tand kwijt. 
Other

.

Foto: pixabay.com

7 Dagen in 'Ghostober': 7 horror-films

Lekker willen griezelen bij films in deze Halloween-maand, maar toch verder willen kijken in het horror-genre dan Scream  en Poltergeist? Ga dan eens zitten voor Aziatische horror-films. Maar wees gewaarschuwd: Er is geen 'happy end'.  


One missed call

Luister maar liever niet meer naar de 'messages' op je telefoon. In de Japanse horrorfilm One missed call ontvangen studenten voice-mail-berichten van hun toekomstige 'zelf' op hun phone,  waarin hun toekomstige dood wordt aangekondigd.

https://www.youtube.com/watch?v=7IYo7xm3wNI

The red shoes

Deze 'horror-flick' uit Zuid-Korea is wel even wat anders dan het lieflijke sprookje van de gebroeders Grimm. Een vrouw vindt een paar rode pumps in een metrostation en besluit ze mee naar huis te nemen. Bad mistake. De schoenen blijken behekst.

https://www.youtube.com/watch?v=vTuiM6NiKOA

Exte hairextensions

Hmm... misschien toch maar geen nephaar meer indoen. In dit Japanse gruwel-verhaal handelt het om hair-extensions die de vrouwen die het dragen, aanvallen.

https://www.youtube.com/watch?v=eY973jSp-tU

Cello

Muzieklerares Mi-ju uit Korea probeert haar leven weer op te pakken, na een tragisch auto-ongeval, waarbij haar beste vriendin het leven verloor. Het wordt haar extra bemoeilijkt, omdat een kwaadaardige entiteit zich wil wreken op haar. 

https://www.youtube.com/watch?v=UTBAfux-UAs

The eye 10

Hoewel deze Chinees-Thaise film als 'komisch' wordt ge-'dubbed', jaagt hij toch angst aan. Enkele pubers proberen geesten te zien, maar als ze eenmaal ermee begonnen zijn, kunnen ze niet meer stoppen. 

https://www.youtube.com/watch?v=cLmPRtFcKKo

Phone

Nog een film die maakt dat je je phone definitief wilt weggooien: 'Phone' van Koreaanse makelij. De hoofdrolspeelster verandert haar nummer, als ze bedreigende telefoontjes krijgt. Ze belandt echter van de regen in de drup, want haar nieuwe nummer blijkt... behekst. De oude eigenaars van dit nummer zijn onder mysterieuze omstandigheden gestorven of verdwenen.

https://www.youtube.com/watch?v=7EZscOD3pys

APT.

Kijkt u wellicht ook eens in de appartementen bij u aan de overkant? Dat doet ook de hoofdrolspeelster uit de Zuid-Koreaanse film APT., wat voor 'appartement' staat. Zo ontdekt ze dat in bepaalde woningen de lichten elke avond om dezelfde tijd uitgaan. En wat erger is. Pal daarna springt er iemand uit de flat.   

https://www.youtube.com/watch?v=v_c3Dzh4nik

Bekende Nederlanders die emigreerden

Je ziet ze op de buis. Vaderlandse sterren die je avond aan avond vermaken. En dan ineens vertrekken ze voorgoed naar het buitenland. Jaimy Vaes, Gordon en andere Bekende Nederlanders waagden de stap.

'Het kind van mijn vriend uit een eerdere relatie woont daar en hij wilde dichter bij haar zijn.' Ex on the beach-deelneemster Channah Koerten gaat emigreren naar het zonnige eiland Curacao. De beauty, die te zien was in seizoen 3 van het MTV-programma gaat daar tevens met haar Quentin proberen een Bed & Breakfast uit te baten. Het is onlangs bekend geworden dat het stel strubbelingen beleeft, maar dat het wil doorzetten om de kinderen. Het gezin wordt bij hun avontuur op de voet gevolgd door een camera-ploeg. Hoe het hen allemaal af gaat, valt in Videoland-realityserie De Koertjes naar Curacao, te zien.


Ibiza geeft rust en veiligheid

Ook Jaimy Vaes, de partner van rapper Lil' Kleine heeft Nederland vaarwel gezegd. Zij opteerde voor het zonovergoten Ibiza. Ze zit er wellicht vooralsnog met zoontje Lio. Zij en Jorik Scholten, zoals de artiest in werkelijkheid heet, hebben een 'relatie-break' ingelast sinds een gewelddadig incident enkele maanden geleden. De rapper woont in Nederland, maar zoekt zijn gezin wel op het Spaanse party-eiland op. Volgens showprogramma RTL Boulevard geeft Ibiza de presentatrice een rustig en veilig gevoel. Grazia.nl tekende uit haar mond op: 'Ik ben daar supergelukkig, mijn zoontje is daar gelukkig. Ik kan me geen betere plek wensen'.

Gordon is bezig te 'settlen' in rijke Golfstaat Dubai. Daar is hij namelijk voorgoed neergestreken. Hij woont er nu met nieuwbakken vriend Jeffrey (24). Waarom de zanger en presentator naar Dubai is vertrokken? In Vlaams reality-programma 'Waarheid Durven of Doen' vertelt hij dat het met de beroving en mishandeling in zijn huis te maken heeft gehad. 'Mijn ergste nachtmerrie werd realiteit.' Gordon zegt dat het op het gebied van veiligheid beter gesteld is in de oliestaat. 'Als je daar wat steelt, hakken ze je hand eraf', aldus de entertainer.   


Bed & Breakfast op Bonaire

Expeditie Robinson-presentatrice Nicolette Kluijver heeft ook de sprong gewaagd. Het voormalige topmodel gaat met haar gezin, dat bestaat uit vijfjarige tweeling Jesse Joost en Ana-Sofia Isabella en haar man Joost op het Caraibische Bonaire wonen. De familie wil daar een Bed & Breakfast starten. Tevens willen ze er een kindereducatie-centrum voor flora en fauna oprichten. 

Dinand Woesthoff noemt Ibiza nu 'thuis'. De frontman van Haagse band Kane vertrok afgelopen zomer met zijn vrouw Lucy en kinderen naar de Balearen. Hij zegt dat het het om Corona te doen was. 'Als er ooit een moment was om onszelf te beschouwen, dan is het wel nu. Ik heb mezelf ondergedompeld in een waas van rennen, moeten en gaan. Ik wil dat niet meer zijn. In die 'rat-race', 'postte' hij op zijn Instagram-pagina. Het stel wilt een boerderij opzetten en grotendeels gaan leven van hun eigen oogst.  

Arme Britney? Niet bepaald.

Haar vader kan haar creditcards opzeggen, beheert haar geld, bepaalt wanneer ze wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek. Arme Britney Spears. Ze staat sinds 2008 onder curatele en haar vader heeft feitelijk veel over haar te zeggen. Haar fans waren daarom een kleine drie jaar geleden de zogenoemde 'Free Britney'-beweging gestart. De idolate aanhang vindt dat de vader van La Spears misbruik maakt van haar en haar geld. En nu is vorige week de documentaire 'Framing Britney Spears' van de hand van journalisten van een van Amerika's belangrijkste kranten uitgekomen. In de docu wordt de voortdurende juridische strijd tussen vader en dochter getoond, maar ook hoe verschrikkelijk sommige media de destijds-popprinses hebben behandeld. Arme Britney. Nu zijn verschillende celebrities ook op de 'bandwagon' gesprongen en nemen sterren als Miley Cyrus, Sarah Jessica Parker en Andy Cohen het voor haar op. De ex-vrouw van betreurde zanger Kurt Cobain, Courtney Love heeft zelfs een nieuwe stroming aangaande Britney Spears in het leven geroepen, geheten: 'We are sorry, Britney'. 


Britney 'homewrecker'

Het is echter niet correct om het allemaal maar alleen maar 'zielig' voor deze entertainster te vinden. Heel veel mensen schijnen vergeten te zijn (of kan het niets schelen) dat de zangeres een verre van goedhartig persoon is. Zestien jaar geleden ging ze een relatie aan met een man wiens vriendin toen zeven maanden in verwachting was. Deze man is oud-achtergronddanser Kevin Federline. Later trouwden hij en Spears. En zoals de titelsong van een van haar tophits 'Oops, I did it again', deed ze ditzelfde nog een keer. Men fluisterde dat er nog een andere man was, die al in een liefdesrelatie zat, en van wie ze niet met haar vingers kon afblijven. Ook een danser. Ook getrouwd. En ook een eega hebbende die zwanger was. Het betrof de nu eind-dertiger Columbus Short en zijn vrouw zou hun allereerste kind baren. Het  geflikflooi van Short en de ster leidde tot het einde van zijn huwelijk.  

Voelen we medelijden voor een 'homewrecker', een vrouw die mannen afpakte van andere vrouwen? Een vrouw die vaderloze kinderen creeerde, verwoeste liefdesrelaties en huwelijken achterliet, doordat ze gebonden mannen niet met rust kon laten? En natuurlijk gaan de mannen ook niet vrijuit hier, maar dat we het 'en masse' voor Britney opnemen, is aardig misplaatst. 

Sterren die Hollywood            gedag zeiden

Actrice of acteur zijn is geen kantoorjob. En je gaat ook niet op je zevenenzestigste met pensioen. Toch zijn er acteurs die besloten hebben het acteren voortijdig vaarwel te zeggen. 


Meghan Markle, tegenwoordig Hertogin van Sussex, speelde vroeger in Amerikaanse televisieserie Suits. Ze is bij veel kijkers bekend als advocate Rachel Zane. Maar ze stopte helemaal met acteren toen ze zich verloofde met de zoon van wijlen prinses Diana en prins Charles, en nu Hertog van Sussex, Harry. Het besluit om haar acteer-carriere aan de wilgen te hangen, kwam van haar zelf af. 'Nu kan ik me meer focussen op zaken die heel belangrijk voor mij zijn',  tekende de Amerikaanse Harper's Bazaar al weer drie jaar geleden uit haar mond op.


'Bezit van producers'

Ook Cameron Diaz hield het acteren voor gezien. 'Ik ging zo hard, en voor zo'n lange tijd', zegt de actrice van een veertigtal films, waaronder The other woman en Charlie's angels. Het beviel de filmster ook niet dat ze het bezit was van producers.  'Je staat maanden aaneen twaalf uren lang op de 'set' en hebt geen tijd voor iets anders.' Nu is ze aan het ontdekken wat haar werkelijk gelukkig maakt, zoals bijvoorbeeld schrijven.


Het kwam als een grote verrassing. Terence Howard, die baas van een entertainment-maatschappij speelt in Fox-serie Empire liet weten te stoppen met acteren. Het laatste seizoen van Empire had hij volgemaakt toen hij tussen neus en lippen aan een verslaggeefster vertelde dat hij er 'klaar mee is'. Toen hem gevraagd werd wat hij vervolgens gaat doen, kwam hij met het ietwat mysterieuze: 'Me richten op de wereld de waarheid brengen.'


Liever thuis

Phoebe Cates, die speelde in jaren tachtig-films Gremlins en Bright lights, big city gaf er ook de brui aan. Nadat ze trouwde met acteur Kevin Kline en kinderen kreeg, kwam ze erachter dat ze liever thuisbleef bij hun kroost. Een keer keerde ze nog terug naar het witte doek, toen ze in 2001 verscheen in een film van vriendin Jennifer Jason Leigh, The anniversary party geheten. Tegenwoordig is ze veel in haar New Yorkse boetiek 'Blue tree' te vinden. De winkel verkoopt onder meer sieraden en accesoires.


Ook Joy Ride-actrice Leelee Sobieski heeft het gehad met het vertolken van rollen. Voor haar waren haar kinderen eveneens de hoogste prioriteit en de reden om te stoppen. Verder hekelde ze de seksuele scenes met 'co-stars'. 'Negentig procent van de rollen bestond daaruit en dat wilde ik gewoonweg niet doen', legde ze uit in de Amerikaanse Vogue. Ze trouwde tien jaar geleden met een mode-ontwerper, genaamd Adam Kimmel. Ze helpt hem met zijn zaken, schildert  en heeft sindsdien nooit meer terug gekeken.


Portia de Rossi wilde gewoon iets heel anders gaan doen. De vrouw van talkshowhost Ellen DeGeneres was te zien geweest in televisie-series Ally McBeal en Nip/Tuck. 'Ik naderde de vijfenveertig en vroeg me af of ik aan iets nieuws kon gaan beginnen, iets waarin ik een nieuwe uitdaging in zou kunnen vinden', zegt de van oorsprong Australische. Nu is ze sinds twee jaar kunsthandelares.  


 Foto: CC BY 2.0 Peter Kudlacz


               Kylie, Paris, Ivanka: Selfmade?

Selfmade. Wat zoiets betekent als: Het allemaal op eigen kracht doen. Succesvol zijn geworden in het leven zonder dat je daarbij hulp hebt gehad. Des te frappanter is het dan dat dit wordt toegekend aan mensen die met een zilveren lepel in de mond geboren zijn. Immers: Die zijn hun leven lang al succesvol?

Toen Kylie Jenner twee jaar geleden op de omslag van het Amerikaanse tijdschrift Forbes stond, werd ze er door het blad betiteld als: Selfmade. Ze had een miljard dollar bij elkaar gesprokkeld met haar make-up-lijn Kylie Cosmetics, die ze in 2015 had gestart. Nu kan ze al dat geld best wel verdiend hebben, maar niet als een selfmade-vrouw. Deze jongste van de Jenner-kinderen is namelijk rijk geboren. Haar succes heeft ze te danken aan de hulp van haar familie, die 'socialites' waren, voordat ze ook maar iets anders waren.

Hetzelfde geldt voor media-persoonlijkheid Paris Hilton. Ze mag dan niet werkelijk erfgename van het Hilton-fortuin zijn, maar ze heeft toch aardig wat voordeeltjes omdat ze 'enkel' familie is van hotel-tycoon Barron Hilton. Ze heeft de achternaam mee. Ze heeft wellicht geld(leningen) van andere familieleden of rijke vrienden (Want immers is in veel gevallen: 'Rijk' gaat met 'rijk' om), een makkelijke toegang tot deuren die tot zakelijke kansen leiden... Dat was dus heel makkelijk toen ze haar parfum-lijn lanceerde en winkels met accesoires, horloges en schoenen wilde gaan opzetten.   


Niet 'zelfvoorziend' in zaken-succes

Ook Ivanka Trump krijgt dikwijls het predicaat: 'selfmade' opgespeld. Haar vader is zelfs al geen 'selfmade man', hoewel hij er prat op gaat te zeggen dat hij dat wel is. De oudste dochter van Donald en Ivana Trump was dus al helemáál niet zelfvoorzienend in haar zakensucces geweest. Ze heeft net zoals de andere dames baat gehad bij steun van haar familie en connecties met beroemde vrienden toen ze haar sieradenbedrijf begon en haar schoenen-collectie van start ging. Haar kledingcollectie werd verkocht bij iconische warenhuizen Macy's en Bloomingdale's. Ze kreeg een glamoureuze boetiek in het luxe Upper East Side, waar ze haar handtassen verkocht. Dat waren allemaal standaard-gevolgtrekkingen van haar besluit om een zakenvrouw te worden, iets dat een beginnende zakenpersoon zonder geld of connecties achter zich, niet voor elkaar krijgt.

Ook oprichter van website Amazon, Jeff Bezos, die eerder dit jaar op één dag 13 miljard euro verdiende, kwam niet bepaald van 'niks'. De CEO van de website die goederen verkoopt, wordt eveneens opgevoerd als 'selfmade'. Maar zijn ouders gaven hem een investeringsbedrag met ettelijke 'nullen' voor zijn website. Als de gewone man of vrouw een zaak wilt beginnen, krijgt deze persoon dan 100.000 euro van ouders of van bekenden? 

Voor Facebookoprichter Marc Zuckerberg en Microsoft-miljardair Bill Gates gaat hetzelfde op. Zij hadden hun wiegjes allebei in puissant rijke buurten staan.

Voor al deze mensen was zakelijk succes bereiken enigszins al verzekerd, voordat ze zelfs maar waren gestart met hun product.

Foto: Josh Park   

Hoe zou de allereerste 'reunion' van de 'The real housewives' in de tijd van het Corona-virus zijn? Franchise 'Atlanta' trapte af met een Facetime-achtige versie. Het was prima te doen. De 'dames met de perzik' zagen er niet anders uit dan als ware ze in de televisie-studio. Er was 'hair and make-up', er waren tiara's en prachtige jurken. Veel...

De 'big-turned-small' celebrity Kate Winslet zwoer dat ze nooit zou afvallen. De destijds voluptueuze Winslet zei dat ze haar fans niet het idee wilde geven dat 'aan de maat zijn' een slecht iets was. Haar volgelingen moesten beseffen dat 'een kilootje meer' prima is. De Titanic-actrice zou hen nooit afvallen dus door te gaan dieten. Maar enkele...

Chantal Janzen is leuk. Ze is een brutaaltje. Daarom is ze leuk. Apart. Niet veel durfden in de bloei van de televisie-carriere van presentator Rutger Castricum hem extreem van repliek te dienen tenslotte na een tergende opmerking van hem. De kijkers denken er hetzelfde over. Ze is aardig populair. De televisiezenders zetten haar dan ook veelvuldig...

In de succesvolle TLC-serie 90 Day Fiance draait het om Amerikanen die willen trouwen met iemand uit het buitenland. Hun strubbelingen worden gevolgd. De belangrijkste: Is die partner in den vreemde wel te goeder trouw en het niet om de felbegeerde Greencard te doen? Maar ook hier in de Lage Landen zijn er soortgelijke, al dan niet schimmige...

Zelfverzekerde Ellen terug in de tv-studio

'Als je naar me kijkt, omdat je van me houdt: Bedankt. Als je naar me kijkt, omdat je niet van me houdt: 'Welkom.'' Een zelfverzekerde Ellen DeGeneres was voor een achttiende seizoen terug in de studio. Aan een virtueel publiek (het applaus leek net echt, maar er was geen 'audience' in levende lijve aanwezig), had ze het uiteraard over de vele verdachtmakingen aan haar adres. Met een vrolijk gezicht alsof er niets gebeurd was, zei ze dat ze aannam dat het publiek lekker rook, zo ook verwijzende naar een klacht dat ze geen onwelriekende mensen in haar buurt kon velen. Ze had het ook over andere wellicht voor haar ongemakkelijke beschuldigingen, doch alles doorspekt met grapjes. 


Zeer naief

Verantwoordelijkheid ging ze echter niet uit de weg tijdens de tv-speech. 'Mijn naam is Ellen DeGeneres', zei ze. Ze wees op de letters die 'Ellen' spellen in het decor. zeggende: 'Mijn naam is daar en daar te zien.' Daarmee doelende op dat zij de ultieme verantwoording voor de show draagt. Dit is echter zeer naief. Daar kan iemand niet mee wegkomen. Uiteindelijke verantwoordelijkheid voor je 'bedrijf' neem je al vanaf dag een en die blijf je behouden.   . 

Zou ze weer de allemans-vriendin ooit worden? Ze staat echt achter het motto: 'Be kind'. Daarover liet ze min of meer het volgende weten: 'Zo ben ik echt. Ik doe deze show al zeventien jaar. Al die tijd had ik echt niet alsof kunnen doen.' Soms is ze echter ook verdrietig of gefrustreerd of angstig of ongeduldig, deelt ze. Die emoties zijn er. Ze bestaan, maar je laat er niet andere mensen de dupe van worden. 'Ik ben een 'work in progress'', ging ze verder. 'En ik werk aan mezelf.' Maar Ellen DeGeneres is tweeenzestig jaar, dus al lang en breed volwassen. Ze is 'af', geen kind of jong-volwassene meer. ' 

Je kunt niet alles adresseren, maar ze is niet ingegaan op iets belangrijks: De vele reacties op haar Twitter, dat ze bij een Hollywoodiaanse obscure bende zou horen. .    

Almighty Ellen

Wanneer elke andere celeb iets verschrikkelijks heeft gedaan, vervolgt de pers zo'n persoon. Bloggers praten erover, presentatoren van entertainment-programma's bediscussieren het big-time. Maar niet bij Ellen DeGeneres. Serieuze verdachtmakingen over haar vliegen in de rondte. Iemand is onschuldig, totdat het tegendeel bewezen is. Maar daar trekken de bezoekers van Twitter zich niets van aan en er waart daar een heuse complottheorie over haar rond. Ze zou in een Hollywood-georganiseerde bende zitten, die occulte zaken verricht. De media van Tinseltown, die ook niet vies is van het gezegde: 'Waar rook is, is vuur', doet er echter niets mee. Geen paparazzo komt haar voor deze beschuldigingen achterna. Ze wordt er door geen ene talkshowhost over bevraagd. De bekende en tot voor kort een van Amerika's meest aardige beroemdheden is totaal geen onderwerp van gesprek in de showbizz-kranten. Ze lijkt onaantastbaar. Waarom?


Hoe lang gaat Teen Mom nog door?

Het begon allemaal in 2009. De toen pubermeiden Maci Bookout, Farrah Abraham (foto), Amber Portwood en Catelynn Baltierra waren in verwachting en de camera's van MTV volgden hun tijdens de aanloop naar de bevalling en de tijd na de geboortes van hun kinderen. 

Het Amerikaanse publiek begon te houden van de jonge vrouwen en hun kindjes die het letterlijk kent vanaf dag een. Maar een eenvoudige rekensom leert dat na elf jaar de dames allang niet meer in hun tienerjaren zitten. Het zijn nu jongvolwassenen die in de meeste gevallen voor hun vroeggekomen nageslacht zorgen. Waarom richt MTV zijn spotlights dan nog steeds op hen, voor de show genaamd 'Teen Mom'? 


Kinderen van 'Teen Mom' zijn tieners

Uiteraard is het te begrijpen dat de zender zijn 'geldkoetjes' niet wilt laten gaan. De serie lijkt dan ook aardig uitgemolken te worden, met bijvoorbeeld nooit-eerder-vertoonde beelden, 'fan'-vragen aan de moeders en 'tell all's'. Maar de vraag die zich opwerpt is: Als de voorheen muziekzender niet met de vrouwen gestopt is toen ze in hun twintiger jaren terechtkwamen, wanneer valt het doek dan wel? Het plafond lijkt verdwenen. Ze lopen nu bijkans tegen de dertig. Notabene zijn de eerstgeborene van Maci, Bentley Cadence en het dochtertje van Amber, Leah, zelf al tieners . Waarom zou de zender de stekker eruittrekken als de inmiddels celebrities dan veertig worden, of zelfs de vijftig passeren? 

.

De tattoo-bespreking van...  Cara Delevingne


Model en actrice Cara Delevingne heeft een tattoeatie op een ongewone plaats van het lichaam, namelijk op de zijkant van haar hand. Niet veel mensen zul je op die plek een inkt-tekening zien hebben. Dat is wellicht een plaats die je laat tattoeren als voor de rest je hele lichaam 'vol' is. 


Kalligrafische tekens?

De tattoo lijkt op kalligrafische tekens, maar eigenlijk zijn het cursieve initialen. De sierlijke letters spellen: CJD. Die staan voor haar namen en achternaam Cara Jocelyn Delevingne. Het was de tweede tattoo ooit die ze liet zetten. Die eer viel New Yorkse tattoo-artist-to-the-stars Bang Bang te beurt. Kenners zeggen dat de zijkant van de hand een gevoelige plaats is voor het laten zetten van een tatoeage.

De handen zijn populaire bestemmingen voor tattoos bij het nichtje van supermodel Kate Moss. Zo heeft ze een duif op de zijkant van een vinger, een leeuw op het onderste gedeelte van een wijsvinger, een schets van een hart op een van haar pinken en kruipt er over een deel van haar linkerhand een skelet van een slang. Iets aparts gaat zij ook niet uit de weg. Zo is die duif in witte inkt gezet. 

 


De tattoo-bespreking van... Chrissy Teigen

Bij supermodel en presentatrice Chrissy Teigen is het 'all about the family' waar het haar tattoeaties betreft. Ze heeft een vijftal inkt-tekeningen, waarvan de meesten haar gezin behelzen. Op de binnenkant van haar rechteronderarm heeft ze de namen van haar man (zanger John Legend) en kinderen. De namen John, Luna (5) en Miles (2) zijn in die volgorde allemaal aan elkaar geschreven. Op haar linkeronderarm zijn een serie nummers te bewonderen. Waar de nummers voor staan? Voor de geboortedata van haar vader, moeder, echtgenoot en haar kinderen. De verschillende data worden gescheiden door een 'zwevende punt'. 

Teigen en Legend zijn een kind, Jack genaamd, verloren, toen zij in haar vijfde zwangerschapsmaand was. (Moge de Goden zegenen). Ze heeft de naam van de jongen op de binnenkant van haar rechterpols laten zetten.  


Lied-titel van haar man

Ook de woorden 'Ooh laa', de titel van het vorig jaar uitgebrachte liedje van John Legend en een ode aan Chrissy, zijn vereeuwigd op haar huid. De letters van de titelsong lopen over haar ruggegraat. Dit alles werd gedaan door bijkans familie-tattoeeerder, Winterstone. De tattoo-artiest rekent tevens meerdere beroemdheden tot zijn clientele.

Twee andere tattoeaties die Teigen heeft zijn verscheidene 'puntjes' over de lengte van al haar vier vingers, behalve de duim van haar rechterhand en een 'hartje'. Het 'hartje', dat links van haar rechterwijsvinger zit, is 'zwart omlijnd'. Al haar inkt-tekeningen zijn zwart, en dragen geen andere kleuren.