Mo' moneyWas dat eigenlijk toch wel lekker? In Corona-tijd vanaf je bank werken? MAG heeft dan enkele thuiswerk-vacatures voor je!

Advies geven bij aanschaf van juwelen

10,50 euro per uur

Callcenter-medewerker bij consultancy-bureau


11,25 euro per uur

Callcenter-medewerker op afdeling Sales

Tussen 3.000 en 8.000 euro per maand

Werk voor een  IT-savvy persoon die ook 'outbound' kan bellen


Klantenservice-medewerker

9,70 euro per uur + 1 euro per uur bonus

Klantenservice-medewerker 

10,77 euro per uur

                           MAG verschaft tegen betaling van 0,50 eurocent meer info over de vacatures. 

Jouw designer handbag is je spaarpot

Het moge duidelijk zijn. De rente op je spaarrekening brengt niks meer op. Dus what is a girl to do die nog rendement van iets wil krijgen? Het staat in je huis en wellicht in je walk-in closet: Een handbag van Chanel of Hermes.


In deze tijden van hoge inflatie kun je rendement behalen uit iets wat je al bezit: Je Chanel-handtas. Dat wordt gestaafd door bekend Zwitsers vermogensbeheerder Credit Suisse. Specifiek de tassen van Karl Lagerfeld doen het goed. De accesoires van het iconische modehuis stijgen in normale tijden al jaarlijks met 7% in waarde, en bij hoge inflatie met 17%, kwam uit het onderzoek. 

Een kenner in Nederland is het ermee eens dat Chanel een goede investering is. Dat geldt ook voor het modemerk Hermes. Het gaat dan niet om 'any ol' bag', maar om concreet: De classic flap van Chanel of de Kelly van Hermes. Wat dat realistisch gezien kan betekenen? De Chanel Medium Classic Flap kostte in 1990 zo'n 1150 euro. De tas is nu ruim 800% duurder geworden. Ook prijzen van fashion-brands als Dior, Gucci en Prada zijn de afgelopen jaren enorm omhoog gegaan.

Het is echter wel zaak het bij Chanel en Hermes te houden. Bij andere merken zul je niet veel winst maken. En zorg ook dat het 'vintage' is. Een classic flap van Chanel die vier jaar geleden tweedehands ongeveer 2500 euro kostte, is nu al uiterlijk 4000 euro waard.

Prijzen stijgen mede zo, omdat er schaarste heerst. Je kunt niet zomaar een Hermes-winkel binnenlopen en de tas van je dromen kopen. Daar bestaat nu eenmaal een wachtlijst voor. Verder zie je veel influencers ook met designer-handtassen. Wat maakt dat het publiek ze weer wilt hebben, waardoor de schaarste nog groter wordt.   


             Winst maken op je tas? De kenner geeft advies:

- Ga voor een vintage klassieker van Chanel of een oude of nieuwe Kelly of Birkin Bag van Hermes. Laat de modellen die 'in' zijn, dan links liggen. Als ze 'uit' zijn, nemen ze ook in waarde af.

- Doe gedegen onderzoek naar de prijs, het platform en de verkoper. Er zijn namelijk een heleboel 'fake'versies out there. 

- Koop alleen tassen via aanbieders: The High End, Catawiki of de L'etoile de Saint Honore-winkels in Amsterdam. Daar wordt namelijk de authenticiteit gecheckt. Ga niet naar platform Vinted, om over Marktplaats nog maar te zwijgen. 

- Knap je tas regelmatig op. Dan wordt hij meer waard. Zulks kun je doen bij een zogenoemde bag spa. De spa moet wel verstand van zaken hebben.

Foto: Attribution ShareAlike 4.0 International

Betaalde seks zonder te hoeven seksen

In de seksindustrie gaat veel geld om. Zou je daar graag een graantje van mee willen pikken, maar wil je daarvoor geen daadwerkelijke seks met een zogenoemde 'klant' hebben? De volgende banen kunnen een aardig zakcentje opleveren, en er komt geen lichamelijk contact met de man aan te pas.


Erotische bellijnen

Je hebt sexy gesprekken met een man aan de telefoon. Hoe langer je hem aan de telefoon houdt, des te meer je verdient. Er wordt gemiddeld 30 eurocent per minuut aan je betaald overdag, en 's nachts is het 35 eurocent per minuut. Het werk kan met een mobieltje of met een vaste telefoon gedaan worden. Dit alles kan allemaal in de 'comfort of your own home' worden gedaan. Vroeger kwam het nog wel eens voor dat je naar een bedrijf moest, en daar dan de telefoontjes pleegde. Maar ook daar zou je nooit met een man lichamelijk in aanraking komen. Van tevoren heb je een profieltje opgesteld, waarin je over je 'fantasie-zelf' vertelt. Hoe je eruitziet, wat je zoal doet op seksgebied (wat kan varieren van 'gewone' seks tot aan kinky seks)...  Als je wilt stoppen met het werk voor bijvoorbeeld de dag, zet je jezelf uit. Telefoontjes van bekenden zullen dan niet gaan lopen door je professionele gesprekken.


Paaldansen/strippen in een club

Je danst voor mannen, waarbij je gaandeweg uit de kleren gaat. Dit kan eventueel met een 'prop' als een paal. Dit gebeurt allemaal op afstand. Het wordt gedaan in bijvoorbeeld een stripclub. Er zijn echter wel uiteenlopende 'eisen' in deze sub-sector van de seksindustrie. Het kan zijn dat je een zogenoemde 'lapdance' (dans die een vrouw, schaars gekleed, op de schoot van een man uitvoert) aan een 'klant' moet geven. Denk je erover om dergelijk werk te gaan doen, dan kun je een nachtclub bellen en vragen of je er auditie mag doen. Op zo'n website staan misschien ook data van 'open call'-avonden. Er zijn ook stripper-bureaus, waarmee je contact zou kunnen opnemen. Heb je geen idee hoe dit dansen exact in zijn werk gaat? Clubs geven 'in-house' (als het etablissement nog niet open is) bijvoorbeeld paaldans-lessen aan de vrouwen. Wat je er ook eventueel naast kunt doen, is veel video's en films (als bijvoorbeeld Striptease met actrice Demi Moore) bekijken.          


webcam-model

Als je werkt voor een webcam-bedrijf, dien je een erotische of seksuele show voor een camera weer te geven. Weet de ogen van een man op je gericht, maar je zult nooit lichamelijk contact met hem hebben. De klant kan ook met een seksueel verzoek komen, dat jij dan (als je wilt), uitvoert. Hoewel het woord van dit 'beroep' anders doet vermoeden, hoef je er niet uit te zien als  Romee Strijd of Naomi Campbell. De klant ziet dolgraag ook 'gewoon-uitziende' vrouwen, met het uiterlijk van bij wijze van spreken hun buurvrouw. Wil je niet herkenbaar in beeld? Dan kun je bij sommige bedrijven ongezien blijven (je gezicht wordt dan niet getoond, enkel je lichaam) of je mag bijvoorbeeld een 'masker' of zonnebril dragen of een pruik opzetten. Voor dit werk heb je een solide internetverbinding nodig, een computer of laptop en en webcam (die tegenwoordig standaard in pc's gebouwd zit). 


Erotisch platform Only Fans

Je kunt ook als content creator aan de slag gaan op internet-platform OnlyFans, als je terecht aan jouw lijf geen polonaise wilt. Je plaatst er erotische kiekjes en blootfilmpjes of plaatst er een 'livestream' (het rechtstreeks uitzenden van een gebeurtenis) en je volgers ('fans') betalen er dan voor. De bedragen daarvoor mag jij zelf bepalen. Het is wel financieel kansrijker als je een berg 'followers' van een ander platform al hebt, en die je dan vervolgens meeneemt naar wat wordt genoemd, het 'Instagram van de porno-industrie'. Ook blijft het niet bij het plaatsen van bijvoorbeeld filmpjes alleen, als je althans serieus te werk wilt gaan. Je moet ook strategieen uitdenken. Verder kun je ook met de fan 'chatten', wat dus typen via internet is, waardoor je geen lichamelijke omgang met de persoon hebt. Het is uiteraard geweldig dat dat niet gebeurt. Kijk alleen wel uit voor een ander nadeel. Je foto's zijn er niet veilig. De fan kan beelden van jou kopieren, er 'screenshots' van maken, enz. Ze blijven voor altijd wellicht in het bezit van zo'n persoon of zwerven tot in de den eeuwigheid op internet. Of je foto's worden zelfs, in het minst erge geval , doorverkocht. Wees dus voorzichtig met het tonen van je gezicht. Er zijn echter wel vrouwen die geld hebben verdiend met het werkelijk enkel laten zien van hun voeten (!) 


Erotische masseuse

Bij het werken als erotische masseuse in een massagesalon, is ook geen sprake van seksuele handelingen. Je kunt nog wel met je borsten bijvoorbeeld over het lichaam van de man heen glijden en niet met je handen, maar met je lijf werken (de bekende 'body to body'-massage), maar er is dus geen penetratie. Het kan ook wel eindigen met een 'aftrekbeurt' of dat je de klant op een andere manier naar het klaarkomen toe, stimuleert, (het zogenoemde 'happy end'), maar deze intieme handelingen zijn volkomen facultatief. Ook ben je doorgaans schaars gekleed of draag je zelfs niets. Veel klanten willen ook vaak van top tot teen gemasseerd worden. Het is ook wel het geven van een ontspannen massage eigenlijk, waar wat erotiek bij komt kijken. Het masseren is niet iets wat iemand zomaar even doet. Je moet wat kennis in huis hebben, maar die kan je worden bijgebracht door de massagesalon. Het is ook lichaamsintensief werk. Een ander voordeel is weer dat het 'huis' bijkans dagelijkse klandizie garandeert.