Entertainment

What's new


Zanger Robbie Williams staat bekend als een grapjas. Zijn nieuwe single die over de feestdagen gaat, en die met Kerst uitkomt, kondigde hij niet aan bij talkshowhost Graham Norton, niet in een gerenommeerd popblad of op een rode loper, maar... in het 'sufferdje'. Bij een lokale krant in Groot-Brittannie, genaamd The Sentinel had hij een advertentie erover laten plaatsen. Het was in een paginagrote annonce, dat dan weer wel. De redactie van de krant die deze premiere had van het uitkomen van 'Can't stop Christmas', zetelt in de geboortestad van de zanger, Stoke-on-Trent.  


De relatie van Brad Pitt is na drie maanden weer over. De acteur ging met model Nicole Poturalski. Het was de eerste affaire die hij had na het huwelijk met Angelina Jolie. De 27-jarige Poturalski had overigens nog gewoon haar echtgenoot al die tijd. Zij en haar man, een Duitse restaurateur, hebben een open relatie. Het stel heeft ook een  zoontje.


Kathy Hilton, de moeder van Paris Hilton, zal haar opwachting maken in serie The real housewives of Beverly Hills. Deze week werd de deal afgerond. Ze heeft er eerst een tijdje over moeten nadenken. De 'socialite' was al wel eens te zien in het razendpopulaire programma, maar zal nu als 'friend of the show' worden aangemerkt. Het elfde seizoen wordt nu gefilmd.


Catfish-presentator Nev Schulman ontving de hoogste te behalen scores in dans-programma Dancing with the stars afgelopen maandag. Hij kreeg dat samen met ballroomdanseres en dans-partner Jenna Johnson voor elkaar. Het paar zit al zeven weken in de race van het negenentwintigste seizoen van het wervelende programma. Deze aflevering stond in het teken van Halloween en het stel danste de beroemde Paso Doble.


Acteur Sylvester Stallone krijgt misschien zijn eigen reality-serie. Van de partij zou dan ook zijn gezin zijn. De onderhandelingen zijn gaande met entertainment-zender E!, die Keeping up with the Kardashians produceert. De meeste aandacht moet naar zijn jongste drie kinderen gaan. Sophia (24), Sistine (22) en Scarlet (18). Stallone heeft nog een kind van eenenveertig jaar uit een eerder huwelijk.


Jury-lid van America's got talent Simon Cowell heeft wederom een nieuw gebit. Hij vond zijn oude 'facings' te groot. Dit keer had hij bij een cosmetische tandarts in Beverly Hills 'geshopt'. De 'bijters' hadden ook een Beverly Hill-prijskaartje. Cowell was 4.000 dollar per tand kwijt. 
Other

.

Sterren die Hollywood            gedag zeiden

Actrice of acteur zijn is geen kantoorjob. En je gaat ook niet op je zevenenzestigste met pensioen. Toch zijn er acteurs die besloten hebben het acteren voortijdig vaarwel te zeggen. 


Meghan Markle, tegenwoordig Hertogin van Sussex, speelde vroeger in Amerikaanse televisieserie Suits. Ze is bij veel kijkers bekend als advocate Rachel Zane. Maar ze stopte helemaal met acteren toen ze zich verloofde met de zoon van wijlen Prinses Diana en Prins Charles, en nu Hertog van Sussex, Harry. Het besluit om haar acteer-carriere aan de wilgen te hangen, kwam van haar zelf af. 'Nu kan ik me meer focussen op zaken die heel belangrijk voor mij zijn',  tekende de Amerikaanse Harper's Bazaar al weer drie jaar geleden uit haar mond op.


Ook Cameron Diaz hield het acteren voor gezien. 'Ik ging zo hard, en voor zo'n lange tijd', zegt de actrice van een veertigtal films, waaronder The other woman en Charlie's angels. Het beviel de filmster ook niet dat ze het bezit was van producers.  'Je staat maanden aaneen twaalf uren lang op de 'set' en hebt geen tijd voor iets anders.' Nu is ze aan het ontdekken wat haar werkelijk gelukkig maakt, zoals bijvoorbeeld schrijven.


Het kwam als een grote verrassing. Terence Howard, die baas van een entertainment-maatschappij speelt in Fox-serie Empire liet weten te stoppen met acteren. Het laatste seizoen van Empire had hij volgemaakt toen hij tussen neus en lippen aan een verslaggeefster vertelde dat hij er 'klaar mee is'. Toen hem gevraagd werd wat hij vervolgens gaat doen, kwam hij met het ietwat mysterieuze: 'Me richten op de wereld de waarheid brengen.'


Phoebe Cates, die speelde in jaren tachtig-films Gremlins en Bright lights, big city gaf er ook de brui aan. Nadat ze trouwde met acteur Kevin Kline en kinderen kreeg, kwam ze erachter dat ze liever thuisbleef bij hun kroost. Een keer keerde ze nog terug naar het witte doek, toen ze in 2001 verscheen in een film van vriendin Jennifer Jason Leigh, The anniversary party geheten. Tegenwoordig is ze veel in haar New Yorkse boetiek 'Blue tree' te vinden. De winkel verkoopt onder meer sieraden en accesoires.


Ook Joy Ride-actrice Leelee Sobieski heeft het gehad met het vertolken van rollen. Voor haar waren haar kinderen eveneens de hoogste prioriteit en de reden om te stoppen. Verder hekelde ze de seksuele scenes met 'co-stars'. 'Negentig procent van de rollen bestond daaruit en dat wilde ik gewoonweg niet doen', legde ze uit in de Amerikaanse Vogue. Ze trouwde tien jaar geleden met een mode-ontwerper, genaamd Adam Kimmel. Ze helpt hem met zijn zaken, schildert  en heeft sindsdien nooit meer terug gekeken.


Portia de Rossi wilde gewoon iets heel anders gaan doen. De vrouw van talkshowhost Ellen DeGeneres was te zien geweest in televisie-series Ally McBeal en Nip/Tuck. 'Ik naderde de vijfenveertig en vroeg me af of ik aan iets nieuws kon gaan beginnen, iets waarin ik een nieuwe uitdaging in zou kunnen vinden', zegt de van oorsprong Australische. Nu is ze sinds twee jaar kunsthandelares.  


 Foto: CC BY 2.0 Peter Kudlacz


               Kylie, Paris, Ivanka: Selfmade?

Selfmade. Wat zoiets betekent als: Het allemaal op eigen kracht doen. Succesvol zijn geworden in het leven zonder dat je daarbij hulp hebt gehad. Des te frappanter is het dan dat dit wordt toegekend aan mensen die met een zilveren lepel in de mond geboren zijn. Immers: Die zijn hun leven lang al succesvol?

Toen Kylie Jenner twee jaar geleden op de omslag van het Amerikaanse tijdschrift Forbes stond, werd ze er door het blad betiteld als: Selfmade. Ze had een miljard dollar bij elkaar gesprokkeld met haar make-up-lijn Kylie Cosmetics, die ze in 2015 had gestart. Nu kan ze al dat geld best wel verdiend hebben, maar niet als een selfmade-vrouw. Deze jongste van de Jenner-kinderen is namelijk rijk geboren. Haar succes heeft ze te danken aan de hulp van haar familie, die 'socialites' waren, voordat ze ook maar iets anders waren.

Hetzelfde geldt voor media-persoonlijkheid Paris Hilton. Ze mag dan niet werkelijk erfgename van het Hilton-fortuin zijn, maar ze heeft toch aardig wat voordeeltjes omdat ze 'enkel' familie is van hotel-tycoon Barron Hilton. Ze heeft de achternaam mee. Ze heeft wellicht geld(leningen) van andere familieleden of rijke vrienden (Want immers is in veel gevallen: 'Rijk' gaat met 'rijk' om), een makkelijke toegang tot deuren die tot zakelijke kansen leiden... Dat was dus heel makkelijk toen ze haar parfum-lijn lanceerde en winkels met accesoires, horloges en schoenen wilde gaan opzetten.   

Ook Ivanka Trump krijgt dikwijls het predicaat: 'selfmade' opgespeld. Haar vader is zelfs al geen 'selfmade man', hoewel hij er prat op gaat te zeggen dat hij dat wel is. De oudste dochter van Donald en Ivana Trump was dus al helemáál niet zelfvoorzienend in haar zakensucces geweest. Ze heeft net zoals de andere dames baat gehad bij steun van haar familie en connecties met beroemde vrienden toen ze haar sieradenbedrijf begon en haar schoenen-collectie van start ging. Haar kledingcollectie werd verkocht bij iconische warenhuizen Macy's en Bloomingdale's. Ze kreeg een glamoureuze boetiek in het luxe Upper East Side, waar ze haar handtassen verkocht. Dat waren allemaal standaard-gevolgtrekkingen van haar besluit om een zakenvrouw te worden, iets dat een beginnende zakenpersoon zonder geld of connecties achter zich, niet voor elkaar krijgt.

Ook oprichter van website Amazon, Jeff Bezos, die eerder dit jaar op één dag 13 miljard euro verdiende, kwam niet bepaald van 'niks'. De CEO van de website die goederen verkoopt, wordt eveneens opgevoerd als 'selfmade'. Maar zijn ouders gaven hem een investeringsbedrag met ettelijke 'nullen' voor zijn website. Als de gewone man of vrouw een zaak wilt beginnen, krijgt deze persoon dan 100.000 euro van ouders of van bekenden? 

Voor Facebookoprichter Marc Zuckerberg en Microsoft-miljardair Bill Gates gaat hetzelfde op. Zij hadden hun wiegjes allebei in puissant rijke buurten staan.

Voor al deze mensen was zakelijk succes bereiken enigszins al verzekerd, voordat ze zelfs maar waren gestart met hun product.

Foto: Josh Park   

Hoe zou de allereerste 'reunion' van de 'The real housewives' in de tijd van het Corona-virus zijn? Franchise 'Atlanta' trapte af met een Facetime-achtige versie. Het was prima te doen. De 'dames met de perzik' zagen er niet anders uit dan als ware ze in de televisie-studio. Er was 'hair and make-up', er waren tiara's en prachtige jurken. Veel...

De 'big-turned-small' celebrity Kate Winslet zwoer dat ze nooit zou afvallen. De destijds voluptueuze Winslet zei dat ze haar fans niet het idee wilde geven dat 'aan de maat zijn' een slecht iets was. Haar volgelingen moesten beseffen dat 'een kilootje meer' prima is. De Titanic-actrice zou hen nooit afvallen dus door te gaan dieten. Maar enkele...

Chantal Janzen is leuk. Ze is een brutaaltje. Daarom is ze leuk. Apart. Niet veel durfden in de bloei van de televisie-carriere van presentator Rutger Castricum hem extreem van repliek te dienen tenslotte na een tergende opmerking van hem. De kijkers denken er hetzelfde over. Ze is aardig populair. De televisiezenders zetten haar dan ook veelvuldig...

In de succesvolle TLC-serie 90 Day Fiance draait het om Amerikanen die willen trouwen met iemand uit het buitenland. Hun strubbelingen worden gevolgd. De belangrijkste: Is die partner in den vreemde wel te goeder trouw en het niet om de felbegeerde Greencard te doen? Maar ook hier in de Lage Landen zijn er soortgelijke, al dan niet schimmige...

Zelfverzekerde Ellen terug in de tv-studio

'Als je naar me kijkt, omdat je van me houdt: Bedankt. Als je naar me kijkt, omdat je niet van me houdt: 'Welkom.'' Een zelfverzekerde Ellen DeGeneres was voor een achttiende seizoen terug in de studio. Aan een virtueel publiek (het applaus leek net echt, maar er was geen 'audience' in levende lijve aanwezig), had ze het uiteraard over de vele verdachtmakingen aan haar adres. Met een vrolijk gezicht alsof er niets gebeurd was, zei ze dat ze aannam dat het publiek lekker rook, zo ook verwijzende naar een klacht dat ze geen onwelriekende mensen in haar buurt kon velen. Ze had het ook over andere wellicht voor haar ongemakkelijke beschuldigingen, doch alles doorspekt met grapjes. 

Verantwoordelijkheid ging ze echter niet uit de weg tijdens de tv-speech. 'Mijn naam is Ellen DeGeneres', zei ze. Ze wees op de letters die 'Ellen' spellen in het decor. zeggende: 'Mijn naam is daar en daar te zien.' Daarmee doelende op dat zij de ultieme verantwoording voor de show draagt. Dit is echter zeer naief. Daar kan iemand niet mee wegkomen. Uiteindelijke verantwoordelijkheid voor je 'bedrijf' neem je al vanaf dag een en die blijf je behouden.   . 

Zou ze weer de allemans-vriendin ooit worden? Ze staat echt achter het motto: 'Be kind'. Daarover liet ze min of meer het volgende weten: 'Zo ben ik echt. Ik doe deze show al zeventien jaar. Al die tijd had ik echt niet alsof kunnen doen.' Soms is ze echter ook verdrietig of gefrustreerd of angstig of ongeduldig, deelt ze. Die emoties zijn er. Ze bestaan, maar je laat er niet andere mensen de dupe van worden. 'Ik ben een 'work in progress'', ging ze verder. 'En ik werk aan mezelf.' Maar Ellen DeGeneres is tweeenzestig jaar, dus al lang en breed volwassen. Ze is 'af', geen kind of jong-volwassene meer. ' 

Je kunt niet alles adresseren, maar ze is niet ingegaan op iets belangrijks: De vele reacties op haar Twitter, dat ze bij een Hollywoodiaanse obscure bende zou horen. .    

Almighty Ellen

Wanneer elke andere celeb iets verschrikkelijks heeft gedaan, vervolgt de pers zo'n persoon. Bloggers praten erover, presentatoren van entertainment-programma's bediscussieren het big-time. Maar niet bij Ellen DeGeneres. Serieuze verdachtmakingen over haar vliegen in de rondte. Iemand is onschuldig, totdat het tegendeel bewezen is. Maar daar trekken de bezoekers van Twitter zich niets van aan en er waart daar een heuse complottheorie over haar rond. Ze zou in een Hollywood-georganiseerde bende zitten, die occulte zaken verricht. De media van Tinseltown, die ook niet vies is van het gezegde: 'Waar rook is, is vuur', doet er echter niets mee. Geen paparazzo komt haar voor deze beschuldigingen achterna. Ze wordt er door geen ene talkshowhost over bevraagd. De bekende en tot voor kort een van Amerika's meest aardige beroemdheden is totaal geen onderwerp van gesprek in de showbizz-kranten. Ze lijkt onaantastbaar. Waarom?


Hoe lang gaat Teen Mom nog door?

Het begon allemaal in 2009. De toen pubermeiden Maci Bookout, Farrah Abraham (foto), Amber Portwood en Catelynn Baltierra waren in verwachting en de camera's van MTV volgden hun tijdens de aanloop naar de bevalling en de tijd na de geboortes van hun kinderen. 

Het Amerikaanse publiek begon te houden van de jonge vrouwen en hun kindjes die het letterlijk kent vanaf dag een. Maar een eenvoudige rekensom leert dat na elf jaar de dames allang niet meer in hun tienerjaren zitten. Het zijn nu jongvolwassenen die in de meeste gevallen voor hun vroeggekomen nageslacht zorgen. Waarom richt MTV zijn spotlights dan nog steeds op hen, voor de show genaamd 'Teen Mom'? 

Uiteraard is het te begrijpen dat de zender zijn 'geldkoetjes' niet wilt laten gaan. De serie lijkt dan ook aardig uitgemolken te worden, met bijvoorbeeld nooit-eerder-vertoonde beelden, 'fan'-vragen aan de moeders en 'tell all's'. Maar de vraag die zich opwerpt is: Als de voorheen muziekzender niet met de vrouwen gestopt is toen ze in hun twintiger jaren terechtkwamen, wanneer valt het doek dan wel? Het plafond lijkt verdwenen. Ze lopen nu bijkans tegen de dertig. Notabene zijn de eerstgeborene van Maci, Bentley Cadence en het dochtertje van Amber, Leah, zelf al tieners . Waarom zou de zender de stekker eruittrekken als de inmiddels celebrities dan veertig worden, of zelfs de vijftig passeren? 

.

De tattoo-bespreking van...  Cara Delevingne


Model en actrice Cara Delevingne heeft een tattoeatie op een ongewone plaats van het lichaam, namelijk op de zijkant van haar hand. Niet veel mensen zul je op die plek een inkt-tekening zien hebben. Dat is wellicht een plaats die je laat tattoeren als voor de rest je hele lichaam 'vol' is. 

De tattoo lijkt op kalligrafische tekens, maar eigenlijk zijn het cursieve initialen. De sierlijke letters spellen: CJD. Die staan voor haar namen en achternaam Cara Jocelyn Delevingne. Het was de tweede tattoo ooit die ze liet zetten. Die eer viel New Yorkse tattoo-artist-to-the-stars Bang Bang te beurt. Kenners zeggen dat de zijkant van de hand een gevoelige plaats is voor het laten zetten van een tatoeage.

De handen zijn populaire bestemmingen voor tattoos bij het nichtje van supermodel Kate Moss. Zo heeft ze een duif op de zijkant van een vinger, een leeuw op het onderste gedeelte van een wijsvinger, een schets van een hart op een van haar pinken en kruipt er over een deel van haar linkerhand een skelet van een slang. Iets aparts gaat zij ook niet uit de weg. Zo is die duif in witte inkt gezet.