Something for the weekend

MAG brengt berichten uit uitgaansland. Clubs, casinos, bars, coole drinks, flirting, bartending, party-people, anyone? 

Foto: Sarah Stierch (CC BY 4.0) https://creativecommons.org/licenses/by/4.0


   Een frisse mimosa

Wacht even! De hete temperaturen zijn nog niet verdwenen. Volgende week bereikt het kwik, volgens het KNMI, waarden van eind twintig graden. Dat vraagt dus nog om een lekker drankje dat extra fris is. Waarom niet opteren voor de mimosa met een ijslolly erin gedipt? . 

De mimosa kun je bijvoorbeeld maken door sinaasappels uit te persen en het sap een nachtje in de koelkast te laten staan. Het geeft de voorkeur boven sinaasappelsap uit een pak. Zo wordt het geheel nog frisser en fruitiger. Je schenkt champagne in een champagneglas en doet daar daarna de natuurlijke OJ in. Vervolgens roer je alles eventjes. Pak dan een waterijsje. Het mooist is als het er eentje met sinaasappelsmaak is.  Stop die in het glas. 


Foto: Matthijs Mekking

               Clubs blijven nog steeds dicht


Nachtclubs en discotheken blijven tot nader order gesloten. Dat besluit van de regering was te horen in een persconferentie. De overheid haalde de corona-uitbraken in landen als Spanje en Griekenland aan, nadat daar toeristen waren neergestreken en er onder meer lichaam aan lichaam hadden staan feesten.

Gezondheid gaat boven alles. Dat staat buiten kijf. Maar party-Nederland is wel ontdaan. Het vraagt zich af hoe lang dit allemaal nog gaat duren. Weken, maanden, jaren? Wordt het ooit weer als voorheen? De tijd verstrijkt. Maar zo ook de jeugdige tijd (en die periode dat je kunt uitgaan) van het danspubliek. Zoals het er nu naar uitziet, zullen veel jongeren en jongvolwassenen het uitgaan, wat een zeer belangrijke rol in hun leven speelt, een soort van 'rite of passage' is, ten dele of misschien wel helaas helemaal wel niet kunnen uitvoeren.